Om #nattåget Stockholm – Malmö #blogg100

Det uppstod en diskussion på Facebook om betydelsen och fördelarna med att ta nattåget mellan Stockholm och Malmö.

Många väljer att ta flyget för resor mellan dessa orter, ofta omedvetna om nattåget som ett mycket bra alternativ. Det ger ju samtidigt möjlighet till att antingen sova, jobba eller kanske läsa boken du aldrig hinner plocka upp annars.

Visste du att SJ tyvärr har planer på att lägga ner nattåget? Svt skriver om det här och DN skriver om det här. Skåneregionen och representanter från det skånska näringslivet mötte SJ:s ledning tidigare i år. SJ la fram fakta och underlag som visade på att nattåget är olönsamt. Om inte resandet ökar med ca 30 personer per avgång kan nedläggningen bli ett faktum, och då rullar sista tåget den 31 oktober. Sydsvenskan skrev den 8 januari att näringslivet behöver nattåget.

Christer Ljungberg, VD Trivector (@ljungbergsblogg), skrev ett blogginlägg: ”Nattåget är ett effektivt ressätt – fortfarande”.

Så nu är det läge att vi slutet upp och börja resa mer hållbart och i större utsträckning tar tåget. Så nästa gång du ska resa mellan Stockholm och Malmö, ta nattåget!

Annonser

2 tankar om “Om #nattåget Stockholm – Malmö #blogg100

  1. Visst är det ofta så att det behövs ett kundunderlag för att en verksamhet ska kunna fortsätta.
    Bra skrivet och bra med länkar till mer information.
    Ju mer det pratas om saken desto större är chansen att antalet resenärer ökar och därmed också att nattågen får vara kvar.
    För visst är det så att tåget är ett betydligt mer hållbart resealternativ.

  2. Jag flög ner på morgonen men tog nattåget tillbaka. Det fungerade riktigt bra och det var mnycket trevligt på alla sätt och vis. Tyvärr blev tåget försenat med över 2 timmar pga ett annat tåg som hade fattat eld någonstans i närheten av Nässjö men vi var ändå i Stockholm igen strax efter 8 på morgonen (tabelltiden var 6.09). Jag kommer resa med det igen eftersom vi har större projekt med bas Malmö just nu. Ett utmärkt sätt att resa medan man sover på natten och med egen kupe och dusch samt frukost är det ungefär samma pris som en övernattning på enkelt affärshotell och vanlig tågresa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s